Hvad er PSYKOSOMATISK TRAUMEMODEL?

PSYKOSOMATISK TRAUMEMODEL (Metasundhed) er en analysemetode til at finde de følelsesmæssige årsager bag et symptom.  Vi oversætter kroppens symptomer, så vi kan forstå hvad den fortæller os.

Det er ikke en behandlingsmetode. Men resultatet af analysen bruges med stor fordel i den videre behandling/terapi. PSYKOSOMATISK TRAUMEMODEL er et helhedssyn på sundhed og sygdom og betragter kroppen som intelligent. Det er samtidig en holistisk model som har fokus på det hele menneske – krop, miljø, ånd, tanker og følelser

I METODEN starter alle vores fysiske eller psykiske symptomer med et konfliktchok kaldet en UDIN (et traume)

En UDIN er når vi oplever et problem der sker Uventet, Dramatisk, det er Isolerende og vi har Nul strategier til at løse eller forstå problemet. Ofte sker de fleste konfliktchok (UDINer) mens vi er børn og oplevelserne glemmes og gemmes væk i underbevistheden, men kroppen husker. Mange år senere kan bestemte oplevelser trigge de glemte UDINer

En UDIN skaber ubalance i kroppen og det er denne ubalance der giver fysiske og psykiske symptomer. Hvis balancen genoprettes, vil vores inteligente krop være bedre i stand til helbredelse.

Alle mennesker har UDINer i deres underbevidsthed, men ikke alle opdager dem eller bliver bevidste om dem.

I Danmark har vi desuden grundlagt en ny forening  https://metasundheddanmark.org der samler alle professionelle METAsundhedsterapeuter/analytikere og undervisere.

Vild du høre mere?

METAsundhed er et stærkt redskab til at blive klogere på dig selv og blive bedre til at mærke din krop – Hvilket er de første vigtige skridt til at bearbejde traumer og leve livet fuldt ud. Hvis du vil høre mere om hvordan jeg bruger METAsundhed i mit arbejde, og om metoden er noget for dig, er du velkommen til en gratis indledende samtale.