Sandplay

Nogen gange kan det være svært at sætte ord på og finde ind til følelserne.

Sandplay tilbydes til børn fra 3 år og uanset alder, er sandplay et enestående værktøj til at forløse dybere ubehag, som f.eks. gamle oplevelser, der stadig sidder fast i krop og psyke..

Sandplay foregår i 2 sandkasser. Den ene har vådt sand og den anden har tørt sand.

I terapien vælger man de figurer, det kan være mennesker, dyr og symboler, som man har lyst til at tage med i sandkassen. Alle disse figurer repræsenterer en symbolrigdom så både det indre og ydre liv kan symboliseres.

Sandplay terapi giver et nænsomt rum, hvor følelsesmæssige erfaringer, som er svære at fortælle om, kan synliggøres og bearbejdes.

Indsigter fra det ubevidste plan

Mange af vores oplevelser er gemt og glemt i vores psyke.

Eksempel
Hvis du føler sig fastlåst i en følelsesmæssig belastet situation. Måske har du talt det igennem mange gange, og du aner stadig ikke hvordan du kommer videre eller slipper ubehaget.

Fremgangsmåden i sandkassen er, at du vælger figurer der symboliserer den følelse eller din situation.

Når du er færdig med at tage figurer, tager vi billede af det, som du kan gemme.
Jeg anbefaler alle voksne, at de efter en terapi og til eget brug, skriver om deres oplevelser og indsigter. Det kan give en endnu dybere forståelse og indsigt i dig selv.

Velegnet til børn

Sandplay er særligt velegnet til at bearbejde svære kriser og tilstande som traumer, idet arbejdet foregår på barnets egne præmisser og kommunikationen foregår via barnets indre sprog. Via sandplay og spædbørnsterapi får barnet mulighed for at bearbejde ubevidste stress-tilstande og chok.