Bog på vej

Hvordan du skaber sunde og stærke børn
En guide i at hjælpe børn til et bedre selvværd og trivsel

 

Min bog handler om, at forældre skal tale med deres barn om barnets følelser og oplevelser- både de positive og negative. De skal tale med barnet, selvom det er svært, og selvom de tror, at barnet ikke har opdaget, at der er noget på spil. Børn mærker og fornemmer nemlig alt, og hvis forældrene ikke taler med barnet om det, der sker, efterlades barnet utrygt og ensomt.

Forældreguide

Min bog er til forældre og voksne, der ønsker at hjælpe deres barn med at rumme alle slags følelser og oplevelser – både positive og negative. I bogen præsenterer jeg læseren for cases, eksempler og enkle øvelser, som de kan bruge i her-og-nu situationer, der spænder fra almindelig uenighed i en familie til mere alvorlige emner som skilsmisse, sygdom og dødsfald.

Øvelserne guider forældrene til at sætte ord på det, der er sket eller skal ske, så barnet kan bygge bro mellem den ydre og indre verden. Barnet lærer at se sig selv udefra, mærke sig selv, rumme alle sine følelser og får et bedre selvværd, fordi det ikke behøver at bruge sin energi på at være usikker på, om det føler rigtigt. Metoden kan desuden hjælpe barnet med at udvikle en sund og stærk tilknytning til forældrene og andre voksne.

3 trins metode

Metoden består af tre enkle trin, som forældrene og andre voksne kan bruge i alle konfliktfyldte situationer og hvor barnets følelser er i spil:

 

Karavanefører – vær bevidst om dit voksne ansvar

Fortæl dit barn, med tillid og omsorg, at du er der til at hjælpe, at det ikke er alene.

 

Sandheden om barnets oplevelser

Fortæl, i enkle sætninger, hvad du som forælder ved om det, der er sket for barnet eller skal ske.

 

Følelserne der kommer med oplevelserne

Sæt følelser på situationen med dit voksne overblik og dine erfaringer. Du ved, hvordan det kan føles at være barn i den situation. Fortæl at alle følelser er ok.