Lad ikke barnet være alene med sine oplevelser og følelser.
- Det lille barn oplever sig selv og verden via sine sanser.
- Det større barn oplever sig selv og verden med de erfaringer det fik via sine sanser.
- Barnets følelser og sanser er forbundne.
Børn har brug for hjælp til at forstå deres sanseoplevelser.
I det øjeblik den voksne sætter ord på barnets følelser og oplevelser, kan barnet mærke, at det ikke er alene, at det bliver set og forstået.
Kom og hør Inge fortælle om hvordan du med ord og sætninger kan berolige dit barn og hjælpe det med at blive fortrolig med sine egne følelser.
Kommende foredrag:
Torsdag den 21. november kl. 16-17.30
Torsdag den 19. december kl. 16-17.30
Sted: Den 6. Sans i Vejle, Skyttehusgade 34, 7100 Vejle
1,5 times foredrag. 250 kr. Max. 10 deltagere.
Inge Halmø Psykoterapeut MPF og forfatter til bøger med forældreguidelines, om at sætte ord på barnets oplevelser og følelser.
Tilmelding tlf. 4040 1147
Identitetskommunikation handler om at sætte ord på det vi ved barnet sanser.
Små børn forstår og oplever verden ved hjælp af deres mange forskellige sanser. De lærer at forstå sig selv og andre mennesker ved hjælpe af deres sanser.
Derfor er det afgørende for barnets sunde identitets udvikling, at vi sætter ord og følelser på det der skal ske eller er sket for barnet.
Det er afgørende for denne metode, at det er sandheden vi fortæller til barnet.
Hvis vi voksne ikke kan li sandheden og pynter på det, kan det skabe forvirring og mistillid i barnet. Det oplever et med dets sanser og forældre eller ander voksne fortæller at der skete noget andet. Et barn der oplever, at sandheden ændres kan udvikle en overbevisning om at det ikke kan stole på sine egne sanser og mister tilliden til sig selv og andre.
I identitetskommunikation tager forældrene/den voksne ansvar for det der er sket og skal ske.
FOREDRAG: hvordan du styrker barnets selvværd og trivsel
Foredrag med Inge Halmø, psykoterapeut MPF og forfatter til ny bogserie til forældre og voksne med kontakt til børn.
Kom og hør om den nye metode identitetskommunikation, der er udviklet til almindelige familier. “Sådan styrker du barnets identitet” og “Når forældre overvejer skilsmisse eller står midt i den”.
Det er småbøger der beskriver enkle øvelser og guidelines, så forældre kan hjælpe deres barn med at rumme alle slags følelser og oplevelser – både de positive og negative.
Alle familier oplever udfordringer, hvor de kommer i tvivl om, hvor meget skal de fortælle deres barn. Hør om hvordan “alt usagt binder energi i barnet” og hvordan forældre kan hjælpe deres barn til både et bedre selvværd og bedre trivsel, ved at sætte ord på det der er sket eller skal ske for barnet.