Det er en metode til at italesætte personens historie og oplevelser. Man sætter ord og følelser på det der har været svært og smerteligt i opvæksten.
Teorien bygger på: at “alt usagt binder psykisk energi” og “lad aldrig barnets smerte blive glemt” og barnet fødes med sproget i sig.
Når barnet endnu ikke har lært at tale, kommunikerer det med kroppen via fysiske symptomer.
Jeg fortæller barnet / den unge eller voksne om de negative oplevelser der har været. Har barnet været forladt, var moren stresset, angst eller syg, fortælles det med nænsomme ord der beskriver situationen, og de følelser jeg tror barnet har følt og oplevet.
Når et barn skal i terapi starter vi voksne med en samtale om hvordan barnets liv har været og hvilke oplevelser, udfordringer og symptomer barnet har haft.
Når barnet kommer i terapi deltager de nærmeste voksne. Barnet skal blot lytte til det jeg fortæller, det skal ikke præstere noget eller forklare sig.
Alle terapier afsluttes med et HÅB: Et eksempel: “Du var stærk, du klarede, at din mor var meget trist, og du overlevede, at blive født for tidligt og adskilt fra din mor”.
På Facebook siden Inge Halmø – Halmøhus finder du videoeksempler på spædbarnsterapimetoden.
Du kan finde mange flere oplysninger om metoden her: www.spaedbarnsterapi.dk